TOHUMUN FİDANA DÖNÜŞÜM SERÜVENİ

06.12.2021 513

Kayıt tarihi: 13.09.2021

Kurucu ortağı olduğumuz, 10 üyeli ulusal bir proje olup, okulumuzdan 3 öğretmenimizle birlikte yürütmekteyiz. Öğrencilerin bitkinin tohum şeklinden fidan şekline kadar olan gelişimi öğrenebilmeleri ancak kendilerinin ezbercilikten uzak, yaparak yaşayarak öğrenme ile mümkündür. Öğrencilerimizin bilişsel süreç basamaklarını kazanırken sevgi sorumluluk duygularını geliştirmek amaçlanmıştır. Öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyini ,özgüvenini arttırmak ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak adına bu projeyi başlatıyoruz. Fen Bilimleri müfredatı kazanımları baz alınarak öğrenciye istediği tohumu seçerek ödev olarak verilir. Öğrenci anne ve babasıyla evde tohumu yetiştirmeye çalışırlar. Bu proje ile sorgulama ve bilişsel düşünme becerisi kazanmasını ve en önemlisi bir canlı büyütmenin sorumluluğunu alarak öğrencinin davranışlarını ve akademik başarısını artırması hedeflenir.

It is only possible for students to learn the development of a plant from a seed to a sapling through the steps of a process in which they learn by doing, away from rote learning. It is aimed to develop the feelings of love, compassion, and resp

06-12-202106-12-2021

06-12-2021