Enerji Tasarrufu Haftası Kutlama ( 7 - 11 Ocak )

Enerji Tasarrufu Haftası Kutlama ( 7 - 11 Ocak )

Enerji Tasarrufu Haftası Kutlama ( 7 - 11 Ocak )

13.01.2019 1482

13-01-2019

Enerji Tasarrufu Haftası

(Ocak Ayının İkinci Pazartesi ile Başlayan Hafta)

 

Hayatımızda büyük önemi olan enerjinin bilinçli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla her yıl ocak ayının ikinci pazartesi günü ile başlayan hafta, "ENERJİ TASARRUFU HAFTASI" olarak kabul edilmiştir. Bu hafta boyunca yurdumuzda enerji, tüketimi ile ilgili toplantılar yapılır. Konuşmalar, konferanslar düzenlenir. Gazete, radyo, televizyon gibi yayın ve haberleşme araçlarında yayınlar yapılır. Bu yayınlarda enerjinin anlam ve önemi, enerji savurganlığının önlenmesi örneklerle anlatılır.

Enerji Tasarrufu Haftası, okullarımızda en iyi bir şekilde değerlendirilir. Enerji çeşitleri, bu enerjilerin nasıl elde edildiği ve tutumlu kullanılmaları örneklerle anlatılır. Enerji tasarrufu konulu resim, afiş, karikatür, kompozisyon yarışmaları yapılır. Bu yarışmalarda derece alan eserler, herkese tanıtılır. Derece alanlara ödülleri dağıtır.

Enerjinin savurgan kullanıldığı zaman ailemize, yürt ve milletimize getirdiği zararlar açıklanır. Bunun karşısında tutumlu enerji kullanmanın yollan ve faydaları, herkesin anlayacağı bir şekilde anlatılır. Örnek uygulamalar gösterilir. Duvarlara, panolara enerji tasarrufu ile ilgili veciz sözler yazılı afişler asılır. Herkes, enerji tasarrufuna çağrılır. Bunun iyi bir alışkanlık halinde hayat boyu sürdürülmesi üzerinde durulur.